SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
20 Nisan 2021, Salı


Görevi başında özveri ile 7/24 saat mevzuatları uygulayarak kamu görevini yapmaya çalışan sağlık personeline hem psikolojik hem fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Yaşanan bu olaylar neticesinde vefakar ve cefakar sağlık çalışanları zor şartlar altında görevini yapmaktadır. 
Şiddetin adresi bu kez Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil müşahede alanında görev yapan 2 hemşire 1 tıbbi sekreter arkadaşımız saldırıya uğramıştır. Yapılan saldırı sonucunda arkadaşlarımız; yedi, üç ve bir günlük iş görmezlik raporu aldılar. Sağlık Çalışanlarına saldıran ve kamu malına zarar veren saldırganlar gözaltına alındı fakat yasal düzenlemeler yeterli düzeyde cevap vermediği için bu durum saldırganların yanına kâr kalmaktadır.
Can kurtarmak için zamanla yarışan sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümünü beklerken, sorunlara çözüm üretilmediği gibi birde sık sık şiddete maruz kalmaktadır.
Sağlık Çalışanlarına şiddet uygulamaya kamu malına zarar vermeye cesaret eden bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Sağlık Çalışanları kimsenin stres topu değildir. Yasal düzenlenmelerin yeniden gözden geçirilip uygulamaların ağırlaştırılması gerekir.
Biz Sağlık Sen olarak sağlıkta şiddetin olduğu her yerde şiddete karşı dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğimizi ve yapılan saldırıyı şiddetle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. 
 
                                                                           Mehmet BİNGÖL
                                                        SAĞLIK SEN MALATYA ŞUBE BAŞKANI 

PAYLAŞ :