Sağlık Çalışanlarının Talepleri Dikkate Alınmalı
04 Şubat 2021, Perşembe

     Sağlık Sen Malatya Şube  Başkanı Mehmet Bingöl, Sağlık çalışanlarının Mesai saatleri ve hafta sonu çalışma şartları hakkında taleplerini dile getirdi. Sağlık çalışanlarının covid-19 pandemisinden dolayı ciddi bir moral ve motivasyon sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatarak buna rağmen özveri ile çalıştıklarını söyledi.

     Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte sağlık çalışanlarını iş yükünün daha da arttığını ifade eden Bingöl, Sağlık kurumlarında çalışanların, çalışma ortamlarındaki memnuniyetinin artırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini hatırlatarak şöyle konuştu. “ Bilindiği gibi Başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, Turgut Özal Tıp Merkezi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  İlçe Hastaneleri ve diğer sağlık merkezlerinde sağlık hizmet sunan 12 bin 600 sağlık personeli görev yapmaktadır. Pandemi nedeniyle yaşanan zorluklara rağmen sağlık çalışanlarımız başarı ile görevlerini ifa etmekte olduklarını görüyoruz. Bu çalışanlarımızın taleplerinin de dikkate alınarak çalışma ortam ve şartlarının en verimli bir şekilde düzenlenmesi hem sahada çalışanların hem de hizmet alanların memnuniyetini artıracaktır. Çalışanlarla, idarecilerimizin, yöneticilerimizin diyaloglarının kopuk olmaması gerektiği düşüncesindeyiz. Yönetici konumunda olanların en azından çalışanların temsilcileri ile istişarenin kopuk olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yapılacak tüm çalışmaların sendika temsilcileri ile STK’larla birlikte çalışanların sahadaki sözcüleri ile birlikte değerlendirilmesi önemlidir” dedi.

TALEPLERİN KARŞILANMASI PERFORMANSI ARTIRACAKTIR

     Sağlık çalışanlarının en önemli taleplerinin ulaşım sıkıntısı olduğunu dile getiren Bingöl bu konudaki görüş ve önerilerini; “Bu konuyla ilgili birçok birimimizde anket çalışmaları yapıyoruz. Sağlık çalışanların sahadaki eksikliklerin giderilmesi yönündeki taleplerinin karşılanması çalışanların memnuniyetlerini artıracaktır. Sağlık çalışanlarına memnuniyeti performansının iyi olması vatandaşlarımızdan yansıyacak, vatandaşlarda rahat bir şekilde hizmet aldıkları için memnuniyetlerinin de arttığını göreceğiz. Burada kurumun menfaatleri çalışanların iş şartları ve vatandaş memnuniyeti de dikkate alınarak hareket edildiği takdirde Vatandaşlarımızın memnuniyeti ön plana çıkacaktır ve artacaktır.  Burada en önemli taleplerin başında servis durumu ve mesai saatleri bizim için çok önemli. Mesai saatleri nedeni ile çalışan eşler arasında sıkıntılar yaşanmaktadır. Düzenli bir çalışma sistemi olmadığı zaman çalışan eşler arasında da problemler oluştuğunu görüyoruz. Burada yapılması gereken ve Türkiye'deki tüm kamu kurumlarında yıllardır uygulamada olan çalışma saatleri 08-16, 16-08 saatleri ve hafta sonları nöbetlerin 24 saat olmasının çalışanları daha da mutlu edeceğini düşünüyoruz” şeklinde sıraladı.

Servis Araçları İş Çıkışına Göre Düzenlenmeli

     Çalışan annelerin çocukları ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarının da altını çizen Bingöl; “ Çalışma saatlerinin çalışanların talepleri doğrultusunda değerlendirilmediği zaman çalışanların ciddi bir sıkıntı yaşayacağını düşünüyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde özellikle çalışanlar annelerin çocukları ile ilgili sıkıntıları had safhada olduğunu, birçok yerde de kreş olmamasından dolayı çalışan annelerin çocuklarına bakacak durumlara da ortadan kalkıyor. Çalışanların mesai saatleri ile ilgili talebi doğrultusunda bir değerlendirme yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

https://malatyasonsoz.com.tr/mobil/saglik-calisanlarinin-talepleri-dikkate-alinmali-h369305.html

 

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :