Sağlıkçılar Ulaşım Sıkıntısı Yaşıyor
01 Şubat 2021, Pazartesi

 

     Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Sn. Mehmet BİNGÖL, Sağlık çalışanlarının ulaşım sıkıntısını dile getirerek sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde otobüs sayılarını artırmadan saat düzenlemesi yapılması önerisinde bulunarak sorunun çözüleceğini söyledi.

     Sn. Bingöl konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İlçelerdeki sağlık çalışanlarının nöbet değişimlerinde ulaşım sıkıntıları yaşadıklarını kaydederek şunları söyledi. “Bilindiği gibi COVID-19 pandemisi 1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmış süratle dünyaya da yayılmıştır. Vakaların ülkemizde ilk olarak görülmesi ise Türkiye'de ilk vaka ise 11 Mart 2020 tarihinde olmuştur. Vakaların ilk olarak ortaya çıkmasının ardından ülkedeki tüm sağlık çalışanları teyakkuz halinde görev başında olmuşlardır. Yaklaşık 1 yıldır da sağlık sektöründeki hasta kabul biriminden tutun da Yoğun Bakım ünitelerine, çocuk sağlığından tutun da kanser hastalarına hizmet veren sağlık personeli Covid 19 virüsü tehdidi altında zor şartlar altında görev yapmaya devam etmektedirler. Bu süreç içerisinde sağlık çalışanlarımız Çalışma şartları olsun, Ücret konusu olsun, Çalışma süreleri olsun bu gibi konularda çeşitli sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntıları da zaman zaman dile getiriyoruz. Ancak bizim dışımızda gelişen bazı sıkıntıları da aşmakta zorlanıyoruz.”

OTOBÜSLER 15 DAKİKA ARAYLA SEFERE ÇIKSIN

     En önemli sorunlarının ulaşım sıkıntısı olduğunun altını çizen Bingöl, açıklamasının devamında ise önerilerini; “Örneğin kent merkezi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi arası yaklaşık 4 km civarındadır. Yürüme mesafesi en az 1 saat sürmektedir. Hastanedeki görevinden yorgun argın çıkan personel merkeze ulaşmak için 24 saat görev yaptıktan sonra yaklaşık 1 saat yürüyerek merkeze ulaşmaktadır. Bunların yanında hasta yakınları ve diğer çalışanlar da aynı sıkıntıları yaşadıklarını gözlemlemekteyiz. Çeşitli hatlarda çalışan Belediye otobüsleri var. Ama hepsi aynı saatte yani saat başlarında çıkıyorlar. Hangi güzergâhtan ne zaman geçecekleri belli değil. Gözlemlerimize göre bu araçların çoğu da yolcusuz gidiyor. Çünkü vatandaş beklemekten usanarak yürümeyi tercih ediyor. Bu konudaki yetkililerden talebimiz ise en azından saat otobüslerin saat başı yerine 15’er dakika arayla çalışmalarını talep ediyoruz. En azından vatandaşlar duraklarda saatlerce beklemek zorunda kalmaz. Gideceği yere gelen otobüse binerek hiç değilse yolu kısaltmış olurlar.  Bu konuda yetkililerden talebimiz hiç değilse ana güzergâhta çalışan otobüs saatlerini incelemelerini vatandaşın yararlanacağı şekilde düzenleme yapmalarını bekliyoruz” şeklinde dile getirdi.

 

 

Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı

 

 

https://malatyasonsoz.com.tr/mobil/saglikcilar-ulasim-sikintisi-yasiyor-h369170.html

 

PAYLAŞ :