Şube Başkanımız Sn.Mehmet BİNGÖL'ün açıklamaları
13 Ocak 2021, Çarşamba

     Şube Başkanımız Sn.Mehmet BİNGÖL, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının sorun, sıkıntı, haklı talepleri ve çözüm önerini İl Sağlık Müdürü Sn.Prof.Dr.Recep BENTLİ ile paylaştı.

     Görüşmede 2020 Yılı Kasım ve Aralık ayına ait performans ödemelerinin , fedakarca görev yapan tüm çalışanlarımızı kapsayacak şekilde ödeme yapılması konusu dile getirildi. İl Müdürü Sn. BENTLİ 'nin konu ile ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

     Ayrıca yine Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının tüm sorun, sıkıntı ve çözüm önerileri Sendikamız hizmet bürosunda basın açıklaması ile İlimiz Basın Mensuplarıyla paylaşıldı.

     Yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Başkanımız Sn. BİNGÖL, bu zorlu süreçte miyadı geçmiş olan döner sermaye sisteminin daha hakkaniyetli ve adil bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini, yapılan ve yapılacak olan ödemelerin birkaç ay ile sınırlandırılmadan kalıcı hale getirilmesi gerektiğini, ödemelerin Üniversite Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı Hastanesi ayırımı yapılmadan tüm çalışanlara yapılması gerektiğini, sabit ödemelerin genel bütçeden ödenerek hem döner sermaye sistemindeki yükü kaldırıp çalışanlarımızın ücret almalarının sağlanmasını hem de emeklilik yaşamında biraz daha iyileştirilmiş emekli aylığı alınması sağlanacağını,ayrıca yapılan ve yapılacak olan ödemelerin toplumda oluşturduğu yüksek gelir alan sağlık çalışanı olmadığını,çalışanların ücret bordroları sunularak ifade edildi.

     Herzaman olduğu gibi bugün de yarın da tüm sağlık çalışanlarının en güçlü sesi olup, haklı taleplerimiz karşılanana kadar çalışacağız.

 

     Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :