MALATYA SAĞLIK SEN ŞUBESİ, EBELERİ UNUTMADI
25 Nisan 2018, Çarşamba

Sağlık Sen Malatya Şubesi olarak 21-28 Nisan Ebeler Haftası olması nedeniyle, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baydağı Kampüsü Kadın Doğum Biriminde çalışan ebeleri ziyaret edip değişik kurumlarda görev yapan tüm ebe kardeşlerimizi temsilen gül dağıttık. Burada görev yapan ebe kardeşlerimiz ile sohbet edip ebeler gününü tebrik ettik. Görev yapan kardeşlerimiz ise bu günde sendikamız tarafından hatırlanmaktan ve böyle bir ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirip teşekkürlerini ilettiler.

Sadece doğumun ilk anında değil; doğum öncesinde ve sonrasında da anne ve bebeğin sağlığı için özveriyle çalışan, anne-bebek ölümlerinin azalmasında büyük bir rol üstlenen, eşref-i mahlukat; yani yaratılmışların en şereflisi olan insanın alem-i ervahtan ahirete uzanan yolculuğunun dünya menziline sağlıkla, sıhhatle gelmesine vesile olan çalışkan, cefakar ve özveri ile çalışan ebelerimizin “Ebeler Haftasını” kutluyoruz"

Bir ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatı sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik de sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir. Ebeler; kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar.

Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta Anne Dostu Hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin daha da artırılması gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle gerek Hastanelerde, gerek Doğumevlerinde, gerekse sahada 1. Basamakta en ücra köylerimizde gece gündüz demeden, tarihin bilinen en eski ve kutsal olan mesleğini icra eden ebelerimize şükranlarımızı sunar, tüm ebelerimizin “Ebeler Haftası’nı kutlarız"

 

Mehmet BİNGÖL

Yönetim Kurulu Adına

Şube Başkanı

PAYLAŞ :