Sağlık-Sen: Sağlık Lisansiyerleri İçin Taban Ödeme Katsayısı 0,37 Olarak Uygulansın
01 Mart 2024, Cuma

Sağlık-Sen, sağlık lisansiyerlerinin 7. Dönem Toplu Sözleşme hükmüne göre taban ödeme katsayılarından yararlanması için Sağlık Bakanlığı ile YÖK’e yazılı başvuru yaptı. Buna göre Sağlık-Sen, Sağlık Hizmetleri Sınıfı’nda yer alan lisansiyerler için de taban ödeme katsayısının 0,37 olmasını istedi. 

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi, gerek Sağlık Bakanlığı gerekse YÖK ziyaretlerinde gündeme getirdiği “sağlık lisansiyerlerinin toplu sözleşme hükmüne göre taban ödeme katsayılarından yararlanması” talebini bu sefer yazılı olarak iletti. 

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu’nun imzasıyla yapılan yazılı başvuruda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan hizmet sınıflarına atıfta bulunarak, “7. Dönem Toplu Sözleşmenin ilgili maddeleri uyarınca sağlık hizmetleri için 0,32 olarak belirlenen taban ödeme katsayısının 0,37 olarak” uygulandığına dikkat çekildi. 

“0,37 Olarak Uygulanmaması Hatalı Bir Değerlendirmedir” 

“Bu maddeye göre, sağlık hizmetleri sınıfında yer alan ve 0,32 taban ödeme katsayısı uygulanan fizyoterapist, psikolog, diyetisyen, biyolog gibi sağlık lisansiyerleri için 7. Dönem Toplu Sözleşme hükmünün uygulanması gerekmektedir” denilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Taban ödeme katsayısı sağlık hizmetleri sınıfında yer alan bir grup çalışan için 0,37 olarak uygulanıyorken, aynı tabloda diğer lisansiyer olarak sayılmış olmasına rağmen sağlık hizmetleri sınıfında olduğu açık olan meslek mensupları için 0,32 katsayısının 0,37 olarak uygulanmıyor olması hatalı bir değerlendirmedir” denildi. 

Bu bağlamda Sağlık-Sen, 7 Dönem Toplu Sözleşme’nin ilgili maddesinin gereği olarak “diğer lisansiyer” gibi bir ayrım yapılmaksızın sağlık hizmetleri sınıfında yer alan tüm meslek gruplarına taban ödeme katsayılarının 0,37 olarak uygulanmasını talep etti. 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :