Sağlık Çalışanlarının Talebi Var!
23 Şubat 2022, Çarşamba

     2020 yılının Mart ayından itibaren gecesini, gündüzüne katarak Pandemide cansiperane olarak görev yapan sağlık çalışanları 30 Haziran’a kadar uzatılan ‘ücretsiz otobüs’ uygulamasının MOTAŞ’a bağlı özel halk otobüslerinde de geçerli olunmasını talep ediyor. 

     Sağlık çalışanlarının taleplerini gündeme getiren Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl; “Sağlık Sen olarak 28 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın yayınlamış olduğu genelge sonucunda belediye otobüslerinde ücretsiz binme hakkı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ancak bu süreç içerisinde biz sağlık çalışanları Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Sadece ‘belediyeye ait olan otobüslerde ücretsiz olacağını’ söylediler. Biz bunu 1 Ocak’tan geçerli olmak koşuluyla uygulanmasını istemiştik. Şimdi ücretsiz olarak sağlık çalışanları bu hizmetten faydalanıyor, ancak MOTAŞ’a bağlı halk otobüslerinde bu geçerli değil. Özel halk otobüslerinde de sağlık çalışanlarının faydalanmasını istiyoruz.

     Bu süreç içerisindeki covid-19’dan dolayı sağlık çalışanları gerçekten görev yerine gitmekte, ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Son zamanlarda bu durumun ciddi yayılmasından sonra Cumhurbaşkanımız bir genelge yayınlayarak tekrar 30 Haziran’a kadar ulaşım hakkının ücretsiz olarak devam etmesi kararı kılınmıştır. Bunu sadece belediye otobüslerinden değil de, aynı zamanda MOTAŞ’a bağlı özel halk otobüslerinde de sağlık çalışanlarının ücretsiz olarak yararlanmasını talep ediyoruz. Bu hususta Büyükşehir Belediye Başkanımızın duyarlı davranacağını düşünerek bu talepte bulunuyoruz. 

 

Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı

 

 

Haberimizin yerel basındaki linki:

https://www.yenimalatya.com.tr/saglik-calisanlarinin-talebi-var

PAYLAŞ :