Başkanımız Sayın Mehmet BİNGÖL'ün Memur-Sen İle İlgili Basın Açıklaması
21 Haziran 2019, Cuma

     Polis, asker ve gardiyanların sendika üyesi olamadıklarını ifade eden Başkan Bingöl, “Malatya’da iyi hizmet sunuyoruz. Toplamda Malatya’da sendika üyesi olabilecek 25 bin memur potansiyeli var. Burada sendikalara üye olamayacak bazı kamu çalışanları var. Bunlar polisler, askeri personeller ve gardiyanlar sendikalara üye olamıyor. Sendikalaşma oranında yüksek olmasını düşünüyoruz yani insanlarımızın biraz daha bu hususlarda bilinçli davranıp sendikalarını sorgulayıp sendikalarını takip edip sendikaların yapmış olduğu faaliyetleri yakın bir mercide takip etmek gerektiğini düşünüyoruz. Ama maalesef üyesi olduğu sendikaya bakıyorsun kendileri ile ilgili herhangi bir girişimde veya herhangi bir kazanımı altında olmadığı halde insanlar gidip üye oluyor. Bizim düşüncemiz gerçekten sorgulayıcı, kendi hak menfaatleri savunan ve ‘Bu ülkeye kim hizmet sunuyorsa o sendikalara üye olsunlar” şeklinde konuştu.

     Sürekli büyüyen ve kendilerini yenileyen bir sendika olduklarını dile getiren Başkan Bingöl, “Herkesin bir düşünce, bir parti veya bir siyasi düşünceye sahiptir. Burada sendikalar kendileri ile ilgili yapacakları faaliyetlerin kendi kazanımlarıyla, kendi öz geçmişiyle ilgili hangi kazanımı, kim elde ediyorsa, daha çok hizmet sunmaya çalışıyorsa, bunların yanında olmayı düşünüyoruz. Burada olaya kamu çalışanları olarak bakıyoruz. Yani bir siyasi parti sempatisiyle bakmıyoruz. Bizler için önemli olan kamu çalışanlarına faydalı olabiliyorsak, onların menfaatleri doğrultusunda katkı sunabiliyorsak görevimizi yerine getirmiş oluyoruz. Tabi ki bizim Memur-Sen Konfederasyonu, ülkenin menfaatlerini ve çalışanlarımızın menfaatlerini ön plan da tutuyoruz. Biz hizmet sendikacılığı ve kamu çalışanların, hak ve menfaatleri doğrultusunda nasıl mücadele edebilir onunla ilgili nasıl kazanımlar elde edebilir bunun mücadelesini veriyoruz. Yıllardır da bu şekilde sürekli büyüyen, sürekli kendini yenileyen ve sürekli bu mücadelenin içerisinde hak kazanımı elde eden bir sendika durumundayız” diye konuştu.

     “Sendika olarak ülkemizin milli ve beraberlik içerisinde yürümesi, düşüncesi olan bir sendikayız” diyen Başkan Bingöl, şunları kaydetti:

     “Burada esnafını da korumak, tüm 81 milyon insanı tamamının bu ülkede huzur ve refah doğrultusunda çalışmasını, yaşamasını kendi haklarını koruması mücadelesini veriyoruz. Biz yıllardır insanların böyle ideolojik , dayatmacı bir sendikacı içerisinde ‘olmadık, olmayacağız da.’ Ve bunun mücadelesini vereceğiz. Herkes kendi gönül coğrafyasını değerlendirerek, çalışan sendikayı, mücadele eden sendikaya üye olması talebindeyiz. Hiç kimsenin zoraki bir yerlere üye olmasını sağlayan sendikaların tamamen karşısındayız. Şimdi bizi basından takip etmiş olsalar eğer, o kelimeyi boş düşünce olarak görüyoruz. Yanlış yapılan konularda bizim kadar hiçbir sendika eleştiri yapmıyor. Şu an da Malatya’da ve Türkiye’de hiçbir sendika eleştiri yapmıyor. Biz eleştiriyoruz ve eleştirmeye de devam edeceğiz. Yanlış ne varsa bu A iktidarı da olabilir B iktidarı da olabilir söylemeye devam edeceğiz. Biz burada haklarımızın, çalışanların, mücadelesini veriyoruz. Bir siyasi partinin mücadelesini vermiyoruz. Bizim onlarca yüzlerce iktidarları eleştirdiğimiz basın açıklamaları var. Bunu sosyal medyadan da takip edebilirler. Bizim yapmış olduğumuz eleştirilerimiz hepsi mevcuttur. Kendi internet web sayfamızda da mevcuttur. Takip edebilirler. Bizim amacımız burada mücadelede üzümü yeme, bağcıyı dövmek zihniyetiyle bakmıyoruz.”

İlgili Haber İçin Tıklayınız

 

Mehmet BİNGÖL

Memur Sen Malatya İl Temsilcisi

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :