SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANIMIZ METİN MEMİŞ MALATYA SAĞLIK SEN ŞUBESİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN ETKİNLİĞE KATILDI
12 Mayıs 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ile birlikte Malatya Şubemiz tarafından düzenlenen Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü programına katıldı.

Malatya Sağlık-Sen Şubesi tarafından Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü nedeniyle ortak bir kutlama programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen geceye Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in yanı sıra sendika yetkilileri, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.

Ebe, hemşire ve anneleri temsilen açılış konuşmasını Malatya Sağlık Sen Kadınlar Komisyonu Üyesi Gülhan ÖZEN yaptı. Özen’in günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir konuşmanın ardından Şube Başkanı Mehmet Bingöl konuşma yaptı.

BİNGÖL: SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN MİMARI OLAN SAĞLIKCILARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Malatya Şube Başkanımız Mehmet Bingöl ise konuşmasında, sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm önerisi için çalıştıklarını söyledi. Her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyleyen Bingöl, düzenledikleri bu programın da bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Sağlıkta dönüşümün birinci aşamasında sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını yerinde yaşadıklarını belirten Bingöl, buna karşılık sağlık çalışanlarının en temel taleplerinin karşılanması gerektiğini ifade etti. Yıpranma payı ve adaletli bir performans sisteminin bu taleplerin başında geldiğini belirten Bingöl, sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülerek, onların da memnuniyetinin artırılması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Metin Memiş topluluğa seslendi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 550 bin sağlık çalışanının yakından takip ettiği sağlıkta yıpranma payı ile ilgili konunun Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını belirterek, “Yıpranma payı en kısa zamanda çıkacak” dedi. Burada konuşan Genel Başkanımız Memiş, 550 bin sağlık çalışanının yakından takip ettiği sağlıkta yıpranma payı ile ilgili konunun Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını belirterek, “Yıpranma payı en kısa zamanda çıkacak” dedi. Sağlık çalışanlarının dünyanın en kutsal mesleğini yerine getirdiklerini ifade eden Memiş, “Siz değerli ebelerimizin, hemşirelerimizin ve annelerimizin gününü kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi. Sağlık çalışanları olarak mesleğin kutsallığı gereğince her şartta ve her yerde görevlerinin başında olduklarını ifade eden Memiş, “İşte bu anlayışımızla birlikte Allah’a hamdolsun ki kimsenin olmadığı dönemlerde insanlara şifa dağıtan, 80 milyona dokunan, sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Bu ülkede sağlıkta dönüşümün başlamasıyla birlikte aslında milletin ne olduğunu, millete nasıl değer verildiğini gösteren bir meslek grubuyuz. 2002 yılında sağlıkta dönüşüm başladığında, ülke insanına değer vermek adına, arkadaşlar bu kutsal mesleği yaparken bunun bedelini ödeyen kardeşlerimizde var bunu unutmayız" şeklinde konuştu. Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına da değinen Memiş, bir an önce bu soruna çözüm bulunması gerektiğini dile getirerek, "Sağlık çalışanlarına el kaldıranlar cezasını bulsun diyor ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları buradan şiddetle kınıyoruz" dedi. Sağlıkta yıpranma payı ile ilgili de son gelişmeleri aktaran Memiş, 2014 yılında konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini ve o dönem bürokratlara konuyla ilgili talimat verildiğini söyledi. 4 yıldır yıpranma payının gereğinin halen yerine getirilemediğini de ifade eden Memiş, "Her platformda ifade ediyoruz, bu sorunu çözmek zorundasınız diye. Ve bu konuda son adımlar atılıyor. Şu anda yıpranma payı konusu Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. İnşallah seçimlerden önce meclise getirmenin mücadelesini veriyoruz. Ve Allah’ın izniyle sizden aldığımız desteklerle de 550 bin sağlık çalışanımızın tamamına hak ettiği oranda yıpranma payını en kısa zamanda çıkartacağız” diye konuştu.

Sonra katılım ve katkılarından dolayı Genel Başkanımız Metin MEMİŞ’e Şube Başkanımız Sayın Mehmet BİNGÖL tarafından kayısı hediye edildi. Sağlık Sen Malatya Şubesi işyeri ve ilçe temsilcilerine plaket verildi.Proğram sanatçı Serdar TUNCER’in şiir dinletisi ve ekibinin türküleri ile devam etti. Büyük bir beğeni ile izlenen proğram yerel sanatçıların müzik ve eğlence proğramı ile sona erdi.

Malatya Şubemizin programına büyük bir çalışan personelin yanı sıra, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Elazığ Şube Başkanımız Mehmet Karataş, Elazığ Üniversite Şube Başkanımız Mustafa Yıldız, Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutçu, Kahramanmaraş Şube Başkanımız Bünyamin Demirci, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet ve Tunceli Şube Başkanımız Özgür Kırmızıtaş da katıldı. Programa ayrıca, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Kelleş, İdari ve Mali İşler Müdürü Hakan Katipoğlu, Otelcilik Hizmetleri Müdürü Nazif Akel, Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Demir, İdari ve Mali İşler Müdürü Şerif Saraç, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcıları Dr. Ahmet Dağhan, Ahmet Budak, Mücahit Düşsöz’ün yanı sıra hastanelerin müdür yardımcıları katıldı.

PAYLAŞ :