GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN METİN MEMİŞ'İN KATILIMI İLE MALATYA SAĞLIK SEN İL DİVAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
22 Mart 2017, Çarşamba

Sağlık Sen Genel Başkanımız Sayın Metin MEMİŞ'in katılımı ile Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyeleri olarak 112 Komuta Kontrol Merkezi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsündeki Çocuk Servisi, Fizik Tedavi Servisi ve Kadın Doğum servisi, Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM birimi, 112 Mücelli ASH İstasyonu Asp Çalışanları ziyaret edilerek çalışanların telep ve şikayetleri dinlendi.

İl Divan Toplantısı Sağlık Sen Genel Başkanımız Sayın Metin MEMİŞ'in katılımı ile Saat 17.300 da Malatya Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantı Genel Başkanımız sayın Metin MEMİŞ'in yanı sıra Memur Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed DURAN, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Kemal ŞENER,ASP İl Müdürü Rasim BULUT, Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Ahmet DAĞHAN ve Ahmet BUDAK, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yaşar SAKAR, Bem Bir Sen Şube Başkanı Hüseyin HANBAY, Kültür Memur Sen Şube Başkanı Muzaffer KAÇMAZ, Büro Memur Sen Şube Başkanı Mustafa ŞİMŞEK, Enerji Bir Sen Şube BAŞKANI Adnan GÖKHAN, Bayındır Memur Sen Şube Başkanı Ramazan YAŞAR, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.Erhan BERK, İdari ve Mali İşler Müdürü Bülent Mehmet METİN, Müdür Yardımcısı Hakan POLAT, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Şerif SARAÇ, İlçe ve İşyeri Temsilcileri ve yoğun bir üye katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayıp daha sonra Kazanımlarımız ve Ziyaretlerimiz konulu bir slayt gösterisi ile devam etti. Daha sonra Şube Başkanı Mehmet BİNGÖL kısa bir açılış konuşması yaparak tüm katılımcılara bu davete icabet ettiklerinden dolayı teşekkür etti.

Sendikal faliyetlerimiz hakkında kısa bir bilgi paylaştı. Daha sonra Memur Sen İl Temsilcisi Kerem YILDIRIM kısa bir selamlama konuşması yaparak toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Daha sonra Sağlık Sen Genel Başkanımız Sayın Metin MEMİŞ konuşmasında, sendikal kazanımlarımız hakkında bilgi verdikten sonra önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler ve plaları hakkında bilgi aktardı. Ayrıca 15 Temmuzda yaşanan FETÖ/PDY İhanet Kalkışması ile ilgili bilgi aktarırken yaşanan olayın perde arkası ve işbirlikçileri hakkında bilgi aktardı. Ülkenin zor süreçten geçtiğini, ABD ve Avrupanın ülkemiz üzerindeki emelleri hakkında bilgi verdikten sonra 16 Nisanda Memur Sen olarak Niçin EVET demeliyiz konusunda bilgi verdi. Bu oylamanın Ümmetin ve Ülkenin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu anlattıktan sonra Memu Sen olarak sloğanımızın Memur Sen' e Davet Tercihimiz EVET olduğunu söyledi. Herkesin hiç kimseyi ötekileştirmeden EVET kampanyası için büyük çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Bu olayın bir siyasi parti oylaması olmayıp ülkemizin kaderini oylayacağımızı söyledi. Güçlü TÜRKİYE için güçlü bir EVET'e ihtiyaç var dedi. Bu toplantıyı tertip eden Malatya Sağlık Sen Şube Başkanı ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederken yol arkadaşlığı eden temsilcilere ve siz değerli üye arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

Sonra Sağlık teşkilatından emekli olan kişilere günün anısına plaket takdim edildi.

Daha Sonra tüm katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Yemekten sonra Farabi Toplantı salonunda İlçe ve işyeri temsilcileri ile birlikte İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

 

21.03.2017 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN MALATYA SAĞLIK SEN İL DİVAN TOPLANTISINDA TEMSİLCİLERİN GENEL BAŞKANIMIZA İLETTİĞİ TALEPLERİ

1- Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında nöbetlerin 24 saat esasına göre tutulmasına izin verilmesi (8-16-24 saat nöbetleri isteğe bağlı olabilir)

2- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının biran önce açılması ve kadro sayılarının artırılması.

3- Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatında olduğu gibi bizim bakanlıkta da hizmetli olup ta şoför veya memur olarak fiilen görev yapanlara sınavsız olarak bu kadroların verilmesi.

4- Tabip dışı diğer sağlık personelinin İcap nöbeti ücretinin ödenmesi için kurumlara Bakanlık tarafından tebligat yapılması.

5- Kamu Hastaneleri Kurumu kadrosunda görev yapan Fizyoterapist, Eczacı vs. kişilerin ek göstergesi ve ek ödemelerinin sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğünde görev yapan eşdeğer unvanlarla aynı olması.

6- İlçedeki hastanelerinde acil röntgen ve laboratuar ayrı olmadığından tek röntgen ve laboratuar ile 24 saat hizmet sunulmaktadır. Ancak riskli birim olarak sayılmamakta olup bunun düzeltilmesi gerekmektedir. Çünki acil hizmeti zaten bu birimler yürütüyor.

7- Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi.

8- Birçok bakanlıkta olmasına rağmen Sağlık Bakanlığında yok denecek kadar az olan sosyal tesislerin her ilde ve çok amaçlı olarak yapılması. Tıpkı öğretmenevleri gibi. Bu kurum bakanlığa külfet getirmeyip kendi öz kaynakları ile hizmet sunmaktadır. (Örneğin öğretmenevlerindeki onaklama, düğün salonu, eğlence ve kafe merkezi, toplantı salonları, kuaför salonları vs. gibi.)

9- İlçe ve merkezinde görev yapan hekimlere verilen 4924 kadrosuna geçiş hakkı diğer sağlık personelinede verilmeli.

10- Yoğunbakım, diyaliz gibi özellikli birimde çalışanlar 5-6 yılda bir değiştirilmeli. (En azından isteğe bağlı devam ettirilmeli. Aksi taktirde psikolojileri bozuluyor.)

11- Sendikal kazanımlar sadece sendikalı olanlar faydalanmalı.

12- İlçe hastanelerinde görev yapan ve bazen 112 ekibi ile sevke gönderilen sağlık personeline icap nöbeti ücreti ödenmeli. İzin olarak değil ücret isteyenlere mutlaka ücret ödenmeli.

13- UMKE hakkında gerekli düzenleme yapılmalı. UMKE görevine gidenlere ücret, yolluk, fazla mesai vs. gibi ödemelerde sıkıntı yaşanmaması için yönetmelik hazırlanmalı. Bu ücretin hangi kurum tarafından, hangi bütçeden ne kadar sürede ödeneceği vs. gibi konular açıklığa kavuşturulmalı. Her ilde UMKE kurulup aktif faaliyet göstermeli.

14- Anjiyo gibi bazı riskli birimlerde çalışanların nöbet ücretlerinin de riskli birim üzerinden ödenmesi.

15- Palyatifte görev yapanlarda ek ödeme ve nöbet ücretlerini riskli birim üzerinden almalı.

16- Yüksek Lisans ve Doktora yapan bakanlık çalışanı her unvan ve branştaki kişilerin ek ödeme ve maaşlarında diğerlerine nazaran cüzi de olsa artış olmalı.

17- ASP de görev yapan taşeron öğretmenlerin ASTEP kadrosuna alınması ve bu bakanlıkta görev yapan din hizmetlileri görevlilerinede ek ders ücreti hakkı verilmeli.

18- İdari Sağlık Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin ek göstergelerinin 2200 den 3600 e yükseltilmesi.

19- Biyolog kadrosunda görev yapanlar gibi kimyager ve diğer sağlık lisansiyerlerinin de ek göstergelerinin 3600 e çıkarılması.

20- Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kişilere de eğitim seviyelerine göre en az 800 den başlayarak kademeli olarak ek gösterge verilmesi. (Yüksek lisans yapan hizmetli var)

21- İl Sağlık Müdürlüğü 112 çalışanlarına yapılan yemek yardımı genelgesinin revize edilerek 112 ASH Başhekimliği, İstasyonların tamamı ve komuta merkezi çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde revize edilmesi.

Ayrıca Temsilcilerimizden bir çoğu söz alarak bu kazanımlarımızda emeği geçen Genel Merkezimize teşekkür etti. Yine bir temsilci özellikle bu toplantıya gelemeyen onlarca üye arkadaşın kendisini arayarak Lisans tamamlamada sıkıntıya sebep olan staj sorununun çözümüne katkı sunan Genel Merkezimize ayrıca teşekkür ettilerini Genel Başkanımıza iletmemi rica ettiler, bende onlar adına teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum dedi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantı Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet BİNGÖL'ün günün anısına Malatya'mız ürünü ve EVET yazılı kaysı takdim edilerek son buldu. Yaklaşık 500 kişinin katılımı ile ve büyük heyecanla gerçekleşen toplantı büyük bir memnuniyet sağladı.

PAYLAŞ :