MALATYA SAĞLIK SEN YÖNETİM KURULUNDAN DARENDE ZİYARETİ
27 Ocak 2017, Cuma

Malatya Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Temsilcileri ile birlikte Darende Kaymakamı Sayın Ali TÜRK’ü makamında ziyaret ederek ilçedeki sağlık kuruluşları ve çalışanlarının sorunları, beklentilerini dile getirerek halka daha etkin ve kaliteli bir hizmet nasıl verilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ilçe kaymakamı Türk: “Kaymakamlıktan önce Sağlık Bakanlığında bir süre müfettiş olarak görev yaptım, dolaysıyla sağlık sektörüne yabancı değilim. İlçemizde Devlet Hastanesinde ve diğer sağlık kuruluşlarında kaliteli ve kesintisiz sağlık hizmeti verilmektedir. İdareciler ve çalışanlar büyük bir gayretle ve özveriyle çalışmaktadır. Ayrıca hastanemizde alternatif tıp hizmeti ile ilgili bir çalışma olduğunu biliyorum. İnşallah bu hizmet bir an önce verilmeye başlanır diye düşünüyorum. Sağlıkta halkın memnuniyetinin yüksek olduğunu biliyorum. Çalışanın da memnuniyeti yüksek olursa bu memnuniyet tekrar halka yansır diye düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşları toplumun bir gerçeği olup önemsiyoruz. Ziyaretiniz için teşekkür ediyor hizmetlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

 

“MAZLUMUN YANINDA OLMAYI BİR GÖREV ADDEDİYORUZ”

Sürekli mazlumun yanında durmayı bir görev addediyoruz diyen Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü: ““Sağlık- Sen olarak Sağlık ve Sosyal çalışma alanında yaklaşık 3 bin 500 civarında üye ile ilimizde faaliyet gösteren yetkili sendikayız. Sendika olarak idare ile çalışanlar arasında köprü vazifesi görüyoruz. Genel Merkezimiz tarafından kurulan Sağlık Araştırma Merkezi (SASAM) aracılığı ile sağlık alanında çeşitli araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapılıp saha çalışması yapılmaktadır. Uzman bir kadro ile bu çalışmalar yürütülmektedir. Çalışanın da memnunu olduğu hizmet alan kesiminde memnun olduğu bir ortamı tesisi etme gayreti ve çalışması içerisindeyiz. Her iki kesiminde mutlu ve memnun olduğu bir sistem üzerinde araştırmalar yapıp bakanlıklarımıza önerilerde bulunuyoruz. Biz ücret sendikacılığı yanında sosyal sendikacılık ta yapıyoruz. Sivil toplum olarak ülkemizin ve Milletimizin daha ileri muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için her türlü imkân ve çabaları sarf ediyoruz. Sürekli mazlumun yanında olmayı bir görev addediyoruz. Hem ülke sınırları içerisinde hem de ülke sınırları dışında hak ve adalet mücadelesi veriyor mazlumun yanında yer alıyoruz. Bu gün Darende ilçemizdeki sağlık camiasında görev yapan arkadaşlarımızı ziyarete geldik. Karşılıklı istişarelerde ve görüş alışverişinde bulunacağız. Sayın Kaymakamım sizin bu misafirperverliğiniz için yönetimim ve sağlık camiamız adına teşekkür ediyor ilçemizdeki başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Daha sonra Darende Osman Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Arif ZENGİN’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar temennisinde bulunuldu.

Başhekimi ziyaret esnasında Sağlık Bakım Hizmetleri müdiresi Döne YILMAZ ve İdari Mali İşler Müdürü Sadettin EKMEKÇİ'de eşlik ettiler. Karşılıklı görüşalışverişinde bulunuldu. Çalışanların dilek ve temennileri aktarıldı. Daha sonra hastane çalışanları ziyaret edilerk sendikal faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirme yapıldı.

PAYLAŞ :