MALATYA SAĞLIK SEN OLARAK HALEP'E YARDIM KAMPANYASINA KATILDIK
14 Aralık 2016, Çarşamba

 

Memur-Sen Malatya Şubesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH), ve Yeşilyurt Belediyesi öncülüğünde çeşitli kurum-kuruluş ve STK'ların da destekleriyle ağır bombardıman altındaki Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çekip, yardım kampanyası başlatmıştı. Yardım kampanyası kapsamındaki Tırlar Malatya Büyükşehir Belediyesi binası yanındaki alanda törenle gönderildi.

Düzenlenen törene; AKP İl Başkanı Sayın Hakan KAHTALI, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT, Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem YILDIRIM İHH Malatya Şube Başkanı Ömer DERİN, Memur-Sen’e bağlı Şube başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Tören esnasında grup adına konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Suriye'de korkunç bir katliam yapıldığını ifade ederek, “Türkiye dışında bütün dünya tiyatro seyreder gibi izlemekten başka bir şey yapmıyor. İnsanlığın vicdanı körleşmiş, merhameti donmuş vaziyette. Bizi asıl kahreden ise İslam dünyasının vurdumduymazlığı. Rejim ve Rusya her gün sivillere yönelik bombardımanlarını sürdürüyor. İnsanlar açlıkla mücadele ediyor. Artık dünya nimetlerini dahi bir tarafa bırakmış namuslarını nasıl koruyacaklarının endişesine düşmüşlerdir. Artık ölümü bir nimet olarak görür vaziyete gelmişlerdir. Yardımlarımız ve dualarımız bu kardeşlerimizledir. Yardım kampanyasının ilk etabı olan gıda yardımının 10 tır’lık bölümü İnşaallah bugün yola çıkacak. İlimizden bugün Suriye'li kardeşlerimize 10 yardım tır'ını gönderiyoruz. Halep ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarına devam ediyor. Buradaki mazlum olan kardeşlerimizin bir nebzede yanında olabilmek ve onlarla bir dilim ekmeğimizi paylaşmak amacıyla başlattığımız kampanyamıza destek veren esnafımızdan, sivil toplum kuruluşlarından ve hayırsever halkımızdan Allah razı olsun" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer DERİN ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR’da birer konuşma yaparak Halep’ta yaşanan katliama dikkat çekerek bu kampanyanın hayırlara vesile olmasını dilediler. Ayrıca 16.12.2016 tarihinde Cuma günü Malatyadan kara dersteği yola çıkacağı bildirildi. Malatya’dan karayolu ile Islahıye’ye gidilip Halap’li kardeşlerimizin yanında olduğumuz göterilecek.

PAYLAŞ :