MALATYA SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANI MEHMET BİNGÖL VUSLAT TV CANLI YAYIN KONUĞU OLDU
17 Ağustos 2016, Çarşamba

Malatya Sağlık-Sen şube başkanı sayın Mehmet Bingöl Vuslat TV'de Ökkeş Cerit ile Güne Dair programının canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayın proğramında FETÖ terör örgütü ve işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe kalkışması ve neticesinde yaşananları anlattı. Proğram sunucusu sayın Ökkeş CERİT; “Memur-Sen ve sağlık alanında Sağlık-Sen’in her sivil toplum örgütü gibi Malatya da ve Türkiye genelinde büyük başarıya imza attığını yakından takip ettiklerini anlatarak o gün yaşananları kısaca özetlermisiniz” dedi.

Sayın BİNGÖL ise özetle; “15 Temmuz akşamı saat 23.00 civarında olayı duyduk. Hemen Genel Başkanımızı ve Genel başkan yardımcılarımızı arayarak istişarede bulunduk. Bu süre zarfında televizyondan yaşananları takip ediyorduk. Büyük dava adamı, Cumhur’un başı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve başkomutanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN görüntülü telefonla TV proğramına katılarak halkı meydanlara çağırdı. Akabinde Genel Merkezimiz Sağlık Sen Yönetim Kurulu üyelerine SMS göndererek meydanlara çıkmamızı istedi. Bizde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla hemen telefonla görüştük. Malatya da yaklaşık 3.500 civarında üyemiz olduğu için bunlara SMS gönderdik ve Malatya Valiliği önü ve meydanlara çıkmalarını talep ettik. Bizde hemen tüm üyelerimizle beraber milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara indik. Sayın Cumhurbaşkanımızın tamam dediği Son güne kadar meydanlarda nöbete devam ettik. Malatya halkı Tüm ülke genelinde olduğu gibi büyük bir birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi. Vatanını seve her görüşten insan bu nöbete destek verdi. Alevisi- sünnisi, sağcısı-solcusu herkes kardeşlik içerisinde milli iradeye sahip çıktı. İnşaallah bu birlik hep devam eder. Bu kalkışmanın ardından devletimiz bu ihanet çetesini temizlemek için düğmeye bastı. Özellikle kamuda büyük bir operasyon yapılmaktadır. Ancak bu yapılırken çok dikkat edilip ince elenip sık dokunulmalıdır. Kurunun yanında yaş yanmamalıdır. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın dediği gibi 17-25 aralık milat kabul edilmeli ve bu tarihten sonra Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin tüm uyarılarına rağmen bu FETÖ denilen ihanet çetesi ile ilişkisi devam eden tüm kişilere gerekli ceza verilmelidir. Ayrıca bu FETÖ temizliği yapılırken PKK , DEAŞ, DHKP-C ve diğer terör örgütlerinin kamudan temizliği göz ardı edilmemeli. Biz hiç bir ihanet çetesinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyeceğine güvenimiz tamdır. Sizin aracılığınızla tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyor yaralı gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyoruz.” Dedi.

PAYLAŞ :