MALATYA SAĞLIK SEN YÖNETİM KURULUNDAN REKTÖR KIZILAY'A ZİYARET
13 Ağustos 2016, Cumartesi

Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyeleri olarak İnönü Üniversitesine Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet KIZILAY'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Görüşme Esnasında Sayın Ahmet KIZILAY özetle şöyle dedi; "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve onayları ile İnönü Üniversitesindeki bayrak yarışı görevimi üstlenmiş bulunuyorum. Ancak biliyorsunuz Millet olarak,Ülke olarak ve bölge olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz.15 Temmuzda eli kanlı FETÖ terör örgütünün  asker elbisesi içerisine gizlenmiş cani terör örgütü mensupları tarafından halkımızın iradesine ipotek koymak, meşru hükümeti ve millet iradesini ortadan kaldırmak için kalkışma başlatılmıştır. Ancak öncelikle Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından halkın millet iradesine sahip çıkmak için sokağa çağırması neticesinde tüm Türkiye de milyonlar sokağa ve meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıkmıştır. Tankların paletlerinin önne yatarak adeta etten duvar örmüştür. Emir komuta zinciri dahilinde olmayan bu harekete millet olarak karşı çıkılmış ve ayrıca vatan ve mileltini seven asker, polis ve diğer güvenlik güçlerimiz canları pahasına bu darbe girişimine karşı çıkarak girişimi kısa sürede püskürtmüştür. Bu süre zarfında şehit olan asker, polis ve sivil halkımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır dileriz. Ayrıca yaralı gazilerimize de Allah'tan acil şifalar dileriz. Bundan sonra da uyanık olup bu hain FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin emellerine ulaşmaması için girişimlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Bu süre zarfında vatandaşımıza hak ettiği hizmetleri en kaliteli şekilde vermek için kurum kuruluş olarak  elimizden gelen gayretleri biz sarf edeceğiz. Önceliğimiz Üniversite olarak Malatya'mıza bir Onkoloji Hastanesi kurmak. Tıpkı Karaciğer Naklinde olduğu gibi bu alanda da ülkemizde ve bölgemizde marka olmak. Yine Üniversiteyi bilim düzeyinde Türkiye de üniversiteler arasında ilk üçüncü sıraya çıkarmak için bilimsel çalışmalarımıza hız vereceğiz. Kısacası Üniversitemizin imajını en üst seviyelere çıkaracağız. Bu süreçte hep birlikte işbirliği çerçevesinde hareket edip istişareye açık olacağız. Bu nazik ziyaretiniz için Malatya Sağlık Sen yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

Görüşmede kısa bir konuşma yapan Malatya Sağlık-Sen Şube başkanı sayın Mehmet BİNGÖL ise özetle şöyle dedi; " Sayın Rektörüm, öncelikle bu makama atanmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, Malatya'mıza, camiamıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyoruz. Rabbim sizleri muvaffak etsin. Biz Sağlık-Sen camiası olarak üniversiteyi en üst seviyelere taşıyacağınıza güvenimiz tamdır. Çünkü siz halkın içinden gelen, Malatya yı iyi tanıyan ve bilen birisiniz. Sivil toplu örgütü tecrübeniz var. Çeşitli kademelerde vatandaşa hizmette bulunmuşsunuz. Dolaysıyla halkın beklentisini ve eksiklikleri iyi biliyorsunuz. Sizin de bahsettiğiniz gibi ülke olarak büyük badireler atlattık. 15 Temmuz darbe kalkışması neticesinde, ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde dik duruşu ile büyük dava adamı sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve meşru hükümetin yanında yer alarak FETÖ terör örgütü mensuplarının emellerine ulaşmasına engel oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile soka ve meydanlara çıkarak tankın paletlerinin önüne yatıp bu kalkışmayı bastırdık. Hem ülke olarak hem de özelde Malatya olarak yeni bir tarih yazdık. Çanakkale ruhunun bitmediğini bu hainlere gösterdik. Bu olayda şehit olan kardeşlerimize bizde Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. Yaralı gazilerimizede acil şifalar diliyoruz. Biz o gece olayı haber aldığımız saat 23.00 civarlarında genel merkezimizin de SMS ile bilgilendirmesi neticesinde Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu Üyeleri olarak 3500 civarında üyemize SMS göndererek meydanlara davet ettik. Büyük duyarlılık gösteren camiamız Elhamdülillah meydanları doldurdu. Meydanlarda ki nöbetlere keintisiz katılarak demokrsiye sahip çıktık. Bu gün bu nöbete son verilecek.

Ancak biz teyakkuzda olmaya devam edeceğiz. Biz Sağlıkçılar icap nöbetine alışıktır. İcap nöbetine devam edeceğiz. Bu süreçte ihanet şebekesi kamu kurumlarından temizlenirken kurunun yanında yaş yanmamalı. Suçlu cezalandırılmalıdır. Ayrıca FETÖ terör örgütünün yanında aynı hain örgüt PKK, DHKP-C Dev-Sol vs. gibi illegal örgütlerde kamudan temizlenmelidir. Ayrıca önümüzde ki dönemde Sizlerden beklentimiz, Üniversite-Halk işbirliği geliştirilmeli, kampüs ile Malatya arasındaki mesafe kapatılmalıdır. Tekrar yeni görevinizde başarılar diliyorum." dedi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :