MALATYA SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANIMIZ MEHMET BİNGÖL TÜRKİYEM TV CANLI YAYIN KONUĞU OLDU
06 Ağustos 2016, Cumartesi

Malatya Sağlık Sen Şube Başkanımız Sayın Mehmet Bingöl 05.08.2016 tarihinde saat 10.00 da Türkiyem TV’de “GÜNDEME ÖZEL” proğramında canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında son günlerdeki olay ve gelişmeler değerlendirildi.

Özellikle yaşadıklarımız 15 temmuz darbe kalkışması, 2010 KPSS sınavının iptali, Görevden uzaklaştırılan memurların durumu, memurların yıllık izinleri, Ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde davranışı konularında görüşlerini açıkladı.

Sayın Bingöl konuşmalarında özetle; “15 Temmuz Darbe kalkışmasın FETÖ tarafından gerçekleştirilen, ancak bunun iç ve dış destekçilerinin olduğu, ihanet çetesinin içerisinde ciddi işbirlikçilerinin olduğu artık gün yüzüne çıkmış ve devlet bu işbirlikçilere gereken cezayı vermeye başlamıştır. Özellikle kamu kurumlarında görev yapan kişilerin açığa alınması ve devlet kurumlarından uzaklaştırılması büyük önem arz etmektedir. Ancak FETÖ mensuplarını temizlerken PKK terör örgütü mensupları ve DEAŞ ihanet çeteside aynı hassasiyetle temizlenmelidir. Yoksa başarı sağlanamaz. Ancak bu temizlik yaparken kurunun yanında yaşın yanmaması için azami dikkat gösterilmelidir. Görevden el çektirilen kişilerin içerisinde 17-25 aralık milat olarak seçilmeli daha sonra ihanet içerisinde olanlar temizlenmeli. Aksi halde bir sürü masum insan mağdur edilebilir.

15 Temmuz Darbe Kalkışması ülkemiz için bir milat olmuş, ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olmuştur. O gün her görüşten insan sokaklara çıkarak vatanına, bayrağına, din ve devleteine kısacası tüm kutsallarına sahip çıkmıştır. İnsanlarımız tankların paletlerinin önüne yatarak şehitlik makamına ulaşmışlardır. Bu şehit ve gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Onların mükafatları Allah katındadır.

Ayrıca 2010 yılı KPSS sınavı iptal edilmiş ve neticesinde bir belirsizlik ortaya çıkmıştır. Devletimiz bu süreç içerisinde tüm kesim mağdur edilmeyip gerekli araştırmaların yapılarak tam soru yaparak kopya çekenlerin tespit edilmesi, atananlar içerisinde hızlı yükselmelerin olduğu kişilerin tespit edilerek görevden uzaklaştırılması gerekiyor. Bu durumda açığa alınanların yerine eğer bir yasal engel yoksa aynı 2010 KPSS sınavı puanlarına göre yerleştirilme yapılmalıdır.

Ayrıca bu OHAL nedeniyle memur izinleri iptal edildiği için bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Çok hızlı bir şekilde tekrar izinlerin açılarak mağduriyet yaşanmasının önüne geçilmelidir.

Sonuç olarak şunu söyleleyim. Hz. Muhammet (S.A.S) bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor; “Sizin şer bildiklerinizde hayır, hayır bildiklerinizde şer vardır” Bu olayda bir hayır olduğunu düşünüyorum. Bu olay neticesinde İnşaallah Devlete ihanet edeN FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütü mensupları temizlenecek ve ülke olarak birlik ve beraberlğimize vesile olacaktır.” Dedi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :