MALATYA SAĞLIK SEN YÖNETİMİ TARAFINDAN EBE VE HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI
13 Mayıs 2016, Cuma

Sağlık; Bireylerde, zorunlu vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Ebelik ve Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir.


Ebelik ve Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Ebelik ve Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Ebe ve Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır.


Bugün Dünyada ve Ülkemizde ebe ve hemşireliğin temel sorumluluğu; toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmektir. Bu sorumlulukları yerine getirirken deontolojik kavramlara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak, hemşirenin temel davranış biçimi olmalıdır.


Değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan ebe, hemşire ve sağlık çalışanlarımız, sadece hemşireler gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

Sağlık Sen olarak böyle kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarının ekonomik açıdan bir an önce refaha kavuşturulması, maaşlarında ciddi bir iyileştirme yapılarak maaş dengesizliğinin giderilmesi, Yıpranma payının biran önce çıkarılması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ek ödeme yönetmeliğinin değiştirilip daha adil bir hale getirilmesi veya döner sermaye dağıtımındaki eşitsizliğin giderilmesi, çalışma şartlarının standartlara kavuşturulması, sendikamızın uzun mücadelesi sonucunda kazanılan lisans tamamlama hakkından, eğitim harçlarının çok yüksek tutulması sebebiyle ekonomik sıkıntı içerisinde olan sağlık personeli tarafından yeterince yararlanılamaması nedeniyle bu konuda gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması ve çözüm bekleyen diğer sorunlarının çözüme kavuşturulması temennisiyle;


“Önce İnsan” diyerek halkla hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr, cefakâr tüm sağlık çalışanlarımızın ebeler, hemşireler ve anneler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir geleceğin onlarla olmasını temenni ederiz. Sağlık Sen olarak dün olduğu gibi bugünde, yarında ebe, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanları için hak arama mücadelesine yılmadan usanmadan devam edeceğiz.

Mehmet BİNGÖL
Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu Adına
Şube Başkanı


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :