MALATYA SAĞLIK SEN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI...
12 Mart 2016, Cumartesi

Sağlık Hizmeti, fedakârlıkla icra edilen, mayasında özveri, sabır ve tahammül olan en kutsal meslektir. Bu nedenle tarihin her döneminde önemini ve toplum içindeki saygınlığını muhafaza etmiştir.

Ülkemizde, “İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın” sloganını ilke edinerek, ülkesine ve insanlığa hizmet amacını taşıyan, hizmeti sadece insani bir değer olarak bilip hizmet için çalışan doktorlar ve sağlık personelimiz;Tıp mesleğini ve geleneklerini yaşatan, yaşamı boyunca öğrenmeyi ilke edinerek, ülkesine ve insanlığa hizmet amacını taşıyan, tıp biliminin ilerlemesi, İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmesi için özveriyle çalışarak toplumumuzun inandığı, her zaman değer ve destek verdiği, gönül borcu duyarak saydığı kişiler olmuşlardır.

Bugün, en güç koşullarda bile, deneyim ve birikimleriyle, alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek kullanan, mesleğinde yetkinliğini kanıtlamış sağlıkçı kadrolarıyla Ülke olarak övünmekte, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla geleceğe güvenle bakmaktayız. Dünyaya paralel olarak Türkiye’nin tıp alanında başarılı işlere imza attığını görmek herkesi gururlandırmıştır. Özellikle son yıllarda elde ettiğimiz başarılar takdir toplamış ve birçok ülkeye örnek gösterilmiştir.

Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet vermeye devam ettiklerine inancımız sonsuzdur.

Ancak bu özverili çalışmalarının karşılığını yeterince alamadıkları ve hatta son zamanlarda şiddete maruz kaldıkları görünen bir gerçektir. Ülkemizin her bölgesinde, doğu, batı, güney, kuzey ayrımı yapmadan, terörün en sık yaşandığı bölgelerde bile hiçbir ayrım gözetmeden insanlara sağlık hizmeti sunan bu kardeşlerimize reva görülen ne yazık ki şiddet olmaktadır. Biz Sağlık Sen ailesi olarak her zaman çalışanları yanında olduğumuzu, huzur ve refah içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri için sahada sürekli mücadele içerisinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sağlık hizmetinden memnuniyet oranı yükselirken çalışanların memnuniyeti ters orantılı olarak düşmektedir. Gelişmiş ülkelerle kıyas edildiğinde kişi başına düşen sağlık personeli ülkemizde çok düşük olmasına rağmen üç kat daha fazla iş yükü ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Hizmet kalitesinin artırılası ve sürdürülebilir olabilmesi için öncelikle çalışanların memnuniyetini artırmak gerekir. Çalışan Memnuniyetinin artması için bazı haklı taleplerimiz bulunmaktadır. Bunların başında; Sağlık Bakanlığında, Üniversitelerde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumlarında; Tüm çalışanları kapsayacak bir şekilde ayırt edilmeden yıpranma payının biran önce verilmesi, Tüm Çalışanlara verilen ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, şiddet ile ilgili ivedi çözümlerin bulunması, Adaletsiz olan perfermansa dayalı ek ödeme sisteminden vazgeçilerek daha adil bir ek ödeme sisteminin hayata geçirilmesi, Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli olarak her yıl yapılması, Sağlıkta taşeron uygulamasından vazgeçilerek kadrolu atamaların yapılması gibi temel taleplerimiz yer almaktadır. Her platformda bu taleplerimizi ilgili mercilere ilettik kazanımlar hayata geçirilinceye kadar da takipçisi olacağız.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren, Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız.

PAYLAŞ :