MALATYA SAĞLIK SEN DEN ÖRNEK DESTEK...
13 Şubat 2016, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Merkezi ile özel bir bankanın kendi arasında yaptığı bir sözleşmeyle artık Sağlık-Sen ve Memur-Sen üyeleri, Ferdi Kaza Sigortası’ndan yararlanabilecekler. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ve Sağlık-Sen Malatya Şubesi üyesi olan Muhammet Koray Dinçer’in ailesine 15 bin TL’lik çek takdim edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, “Her çalışana sendikamıza üye olduğu tarihten itibaren sendika sigortasına tabi. Sigorta ücretinin tamamını bizim sendikamız karşılıyor ve üyelerimizden herhangi bir ücret alınmıyor” diye konuştu.

TÜM ÜYELERE SAĞLANAN BİR DESTEK

Sendikalarının Ferdi Kaza Sigortası kapsamında üyelerine 15 bin ila 25 bin lira arasında yardım yaptığını dile getiren Başkan Bingöl, şunları kaydetti: “Sendikamız üyelerinden herhangi birinin vefat etmesi veya sakat kalması durumunda aileye 15 bin TL ile 25 bin TL arasında sigorta parası ödeniyor. Muhammet Koray Dinçer isimli kardeşimiz ise 25.04.2015 tarihinde Sütlüce bölgesinde bir kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Sendikamızın sosyal bir sendikacılık anlayışı içerisinde hayatını kaybeden üyemize 15 bin TL ödeme yaptı. Devletin bile böyle bir desteği olmazken sendikamızın tüm üyelerine böyle bir desteği var. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak tüm üyelerimiz kaza sigortasına tabiler. Bu tür kaza ve sakatlık durumunda veya vefat durumda yardım yapılıyor. Bizim sendikamız haricinde de hiçbir sendikada da şu an için böyle bir uygulama söz konusu değil.”

PAYLAŞ :