Sosyal Hizmet Çalışanlarının Talepleri KİK Toplantısı’nda Bakanlığa İletildi
08 Kasım 2022, Salı

     Sağlık-Sen ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 2022 yılının son Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, sosyal hizmet çalışanlarının talepleri yetkililere iletildi.

     Bakanlıkta yapılan toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ile Ankara 4 Nolu (ASHB) Şube Başkanı Eyüp Medet katıldı. Toplantıda, bakanlık adına Personel Genel Müdürü Engin Demir, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Av. Hakan Ay, Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Fatih Pekşen ve ilgili bürokratlar yer aldı.

     Sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerinin masaya yatırıldığı toplantıda, öncelikle Haziran ayında gerçekleştirilen KİK toplantısında alınan kararlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

     “4/B Sözleşmeli Personel Nöbet Ücretinden Yararlansın”

 

Değerlendirmelerden sonra sosyal hizmet çalışanları için taleplerini sıralayan Sağlık-Sen, bakanlığa bağlı çalışan 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin nöbet ücreti alamadığına dikkat çekti. Sağlık-Sen, bu statüde çalışan personelin nöbet ücretinden yararlandırılmasını talep etti.

Ayrıca toplantıda, 4/B statüsünde görev yapan ASDEP personelinin meslek unvanı üzerinden ek ödeme alması konusu da gündeme getirildi. Konuyla ilgili “ASDEP personeline pozisyon unvanına karşılık gelen puan üzerinden ek ödeme yapılmasına” yönelik mahkeme kararı bulunduğunu hatırlatan Sağlık-Sen, 4/B statüsünde görev yapan ASDEP personelinin meslek unvanı üzerinden ek ödeme almasına olanak sağlayacak düzenlemenin yapılmasını istedi.

“Promosyonlar Revize Edilmeli”

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu ise banka maaş promosyonları oldu. Sağlık-Sen, günümüz şartlarına göre ve çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde banka maaş promosyonlarının revize edilmesi gerektiğini belirtti. Gerekli hallerde tek taraflı fesih işlemleri için taşra teşkilatına hukuki destek verilmesini isteyen Sağlık-Sen, konuyla ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi adına personele de bilgi verilmesi gerekliliğini iletti.

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Bağlı Tüm Kurum ve Kuruluşlarda Görevli Öğretmenlere Eğitime Hazırlık Ödeneği Verilmeli”

Öte yandan Sağlık-Sen, bakanlığa bağlı ve eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında bulunan tüm öğretmenlere görev yeri ve görev pozisyonu ayrımı yapılmaksızın eğitime hazırlık ödeneği verilmesini istedi.

Birçok Konu Gündeme Getirildi

Merkez teşkilatında çalışan ve servis imkânından yararlanamayan 4/B statüsündeki destek personeline ulaşım kartı verilmesini talep eden Sağlık-Sen, görme engelli personele yönelik de hizmet içi eğitim kapsamında Belgenet eğitimi yapılmasını istedi.

Bakanlıkta görevli öğretmenlerin yeniden belge ibrazına gerek kalmaksızın toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanmasına yönelik gerekli işlemlerin yapılmasını kaydeden Sağlık-Sen, kurum kreşlerini kullanan çalışanlar için bakanlıktan kreşlere servis kaldırılmasını talep etti.

PAYLAŞ :