Sağlık-Sen’den “Kadroları Döner Sermayede Bulunan Çalışanların Merkezi Bütçeye Geçirilmesi” Talebi
18 Ekim 2022, Salı

Sağlık-Sen, kadroları döner sermayede bulunan sağlık çalışanlarının merkezi bütçeye geçirilmesi talebiyle, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne başvuru yaptı.

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzasıyla yapılan yazılı başvuruda, Sağlık Bakanlığı bünyesinde merkezi bütçe dışında kadro ve pozisyonları döner sermaye bütçesinde bulunan çalışanların olduğu belirtilerek, bu çalışanların bazı sorunlar yaşadığına dikkat çekildi.

Başvuruda, “Kadrosu döner sermaye bütçesinde görev yapanlar başta tayinlerde yaşanan sıkıntılar olmak üzere, KBS sistemine dahil olmadıkları için işlemlerinin manuel yapılmasından kaynaklı hatalar, bazı durumlarda maaşlarının birkaç gün gecikmeli yatırılması, mali iş ve işlemlerde öncelikle merkezi yönetim bütçesindekilerin işlemlerinin yapılmasından dolayı sürekli sona kalmaları ve maaş bilgilerini e-devletten görememeleri gibi mağduriyetler yaşamaktadırlar” denildi.

Döner Sermaye Bütçesine Yük Getirdiğine Dikkat Çekildi

Başvuruda, ayrıca maaşların döner sermayeden ödenmesinin döner sermaye bütçesine yük getirdiğine dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’ne atıfta bulunulan başvuruda, “Maaşları döner sermaye bütçesinden ödenmeye devam edilen personelin, sabit ek ödemelerinin ise merkezi yönetim bütçesinden ödenecek olması sağlıktaki yeni sistemin özü ile uyuşmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Başvuruda, sağlıkta tek tip ödeme sistemine geçilmesi ve döner sermaye bütçesi üzerindeki yüklerin kaldırılarak hem kurumların hem de çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için kadro ve pozisyonları döner sermayede bulunan çalışanların merkezi bütçeye geçirilmesi talep edildi.

PAYLAŞ :