SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR RAHATSIZLIĞIMIZ HEKİMLERE VERİLMESİ DEĞİL TEPKİMİZ YANLIŞ UYGULAMA
04 Aralık 2021, Cumartesi

Değerli Sağlık Çalışanları, Kıymetli Basın Mensupları;

     Dün itibariyle mecliste görüşülerek yasalaşan ve önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek olan düzenlemeyle hekimlerimizin sabit ek ödemeleri artırılmıştır.

      Yapılan düzenlemeyi hekimlerimiz adına memnuniyet verici bulmakla birlikte düzenlemeden hekim dışı personelin ayrı tutulmasını son derece yanlış ve olumsuz olarak değerlendirmekteyiz. Bu düzenlemeyle sağlık çalışanları arasında zaten var olan ücret adaletsizliğinin iyice artacağına dikkat çekmek istiyoruz.

    Bu nedenle sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, Çalışma barışını ve ekip ruhunu bozan, adaletsiz ve hakkaniyetsiz bu düzenlemeyi eksik buluyor ve asla kabul etmiyoruz.

    Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Sağlık bir ekip işidir ve temizlik personelinden uzman hekimine kadar tüm çalışanlar bu ekibin ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçasıdır.

    Yapılacak olan her türlü düzenleme bu ekip ruhuna zarar vermeden tüm çalışanları memnun edecek bir şekilde yapılmalıdır. Aksi halde yapılan düzenlemeler sisteme fayda değil zarar verecek ve sağlıktaki kötü gidişat artarak devam edecektir.

      Sahada her türlü zorluğa rağmen fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarımızı bir nebze olsun rahatlatmak yerine yaptığı her düzenlemeyle yeni bir kaos yaratan Sağlık Bakanlığı yetkililerine buradan sesleniyorum.

   Yeter Artık...! Hekim dışı personel üvey evlat değildir.

                          

     Bu ayrıştırmaya bir son verin ve meydanlardan yükselen sese kulak verin. Yapacağınız düzenlemelerin bir kesimi memnun ederken diğer kesimleri mutsuz etmesine izin vermeyin.

     Sağlık çalışanlarımızın tamamını kapsayacak bir ücret düzenlemesinin hayata geçmesi için gerekli adımları atarak yapmış olduğunuz yanlıştan bir an önce geri dönün.

     Fedakar sağlık  çalışanları arasında ayrım yapan hak gasp eden, alın terini yok sayan  sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu sarsan, iş barışını ve huzurunu bozan hak kayıplarına yol açan ve çalışanları meslekten soğutan bu çarpık sisteme bir an önce son verilmelidir.

     Yol yakınken bu hatadan dönmelisiniz.Aksi takdirde 1 Milyon sağlık çalışanının Bakanı olmadığınızı ispatlamış olursunuz.

     Pandemi’den dolayı ülke ekonomisi sıkıntı yaşıyorsa buna destek olmaya hazırız yok ekonomi iyi ise çalışanlar arasında niye ayrım yapıyorsunuz.

    Bu sistem artık sağlık çalışanları için zulümdür. Fedakar Sağlık çalışanlarımız bunu mu hak ediyor?

    Hakkınız ödenmez diyerek hakkımızı ödemediniz. Bizleri yok saydınız bizde sizi yok sayarak daha önce vermiş olduğunuz alkışları geri iade ediyoruz. 

    Sağlık bir ekip işidir bu ekibi kimsenin bozmaya hakkı yok.

    Sağlık çalışanlarını görmezden gelenleri bizde görmeyeceğiz.

Şimdi birlik zamanı

Sağlık ordumuz için

Haklı talebimiz için

Meslek onurumuz için

     Bunu herkes bilsin; Sağlık Sen olarak böyle bir yanlıştan acilen dönülmesini istiyoruz. Şöyle ki verilen zamma itirazımız yok. Herkesi kapsamadığına itirazımız var 

    Pandemi’nin en yoğun günlerinde selde afetlerde depremde olağanüstü her şart ve koşulda meydanlardaydık.

    Ancak sağlık çalışanlarının önemli bir kesimini yok sayarak yapılan bu düzenleme, yüz binlerce sağlık çalışanımızı üzmüş ve isyan noktasına getirmiştir.

     Fedakâr sağlık çalışanlarının çok büyük bir kesimi, üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmediği gibi bunu sineye çekmesi de mümkün değildir.

    Sağlık Bakanlığından aklı-selim adımlar atmasını bekliyoruz.

     Yaşanabilir ücret politikası için tüm Türkiye de iş bırakma eylemine devam edilecektir.

    Sağlık çalışanlarına yapılan en büyük haksızlık, onları birbirine düşürmektir. Biz buna itiraz ediyoruz.

     Artık sağlık çalışanlarının insani ve mesleki onuruna yaraşır bir ücret düzenlemesi yapılıncaya kadar ve hakkımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

                                                                     Mehmet BİNGÖL                      

                                                  SAĞLIK SEN MALATYA ŞUBE BAŞKANI

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :